Over Zilvervogel

Historiek

De vzw Centra voor Zorg en Dienstverlening St Vincentius (kortweg vzw CZD) is ontstaan vanuit de vzw Zusters van de Heilige Vincentius uit Gits. In navolging van hun patroonheilige Vincent de Paul hebben de zusters zich steeds ingezet voor de kwetsbare en zorgbehoevende medemens. Naast activiteiten in het onderwijs, in de sector personen met een beperking, in ontwikkelingshulp stonden ze ook jarenlang in voor het beheer van drie voorzieningen voor ouderenzorg: woonzorgcentrum De OpenLink (voormalig Sint Jozef), woonzorgcentrum Hof ten IJzer en woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw Middelares.

Van vzw CZD tot Zilvervogel vzw: een nieuwe naam, maar onze jarenlange ervaring en passie voor zorg blijven onveranderd. 

In 2019 zegden we vzw CZD vaarwel en kozen we voor de nieuwe naam Zilvervogel vzw. Zilvervogel mag dan innovatief zijn, onze waarden, visie, jarenlange ervaring en passie voor zorg blijven onveranderd. Gemotiveerd en met een grote portie enthousiasme gaan we verder om onze bewoners en bezoekers in alle rust en geborgenheid te voorzien van de nodige ondersteuning en begeleiding waarbij aandacht is voor het blijvend deelnemen aan het dorpsleven.