Over Zilvervogel

Over Zilvervogel

Zilvervogel vzw is een groep van woonzorgcentra en assistentiewoningen gevestigd op 3 verschillende locaties in West-Vlaanderen: Reninge, Rekkem en Woumen. In overleg met onze bewoners en bezoekers zoeken we naar passende antwoorden op hun woon- en zorgvragen. In een huiselijke omgeving willen we onze bewoners de nodige zorg bieden waar zij nood aan hebben. Hierbij creëren we graag ruimte om te genieten van dagdagelijkse activiteiten en stimuleren we de bewoners om sociale contacten te behouden en te ontwikkelen.

In de 3 woonzorgcentra (319 bedden) biedt Zilvervogel permanente begeleiding en 24u/24 zorg aan ouderen die niet langer thuis kunnen wonen omwille van zorgnoden en behoeften. Verspreid over twee locaties (Rekkem en Woumen) kunnen ouderen zelfstandig wonen in de 40 erkende assistentiewoningen en bij nood professionele hulp in roepen (24u/24) vanuit het woonzorgcentrum.

Naast een aanbod van permanent wonen biedt Zilvervogel ook ondersteuning aan mensen die wonen in de buurt: een warme maaltijd komen nuttigen op de middag, in beweging blijven door te oefenen in de kinéruimte, actief deelnemen aan een ontspannende activiteit, op bezoek komen naar het centrum voor dagverzorging, tijdelijk enkele dagen/weken verblijven in een van de 9 kamers kortverblijf, ... .

Zilvervogel wil ouderen kansen geven om zich samen met hun omgeving te jeunen en hun vleugels uit te slaan. We zijn een open huis voor familie, buurtbewoners, studenten, verenigingen en organisaties waar warmte, creativiteit en samenwerken centraal staan.