Nieuws

Contact tussen bewoner en familie

In elk woonzorgcentrum van Zilvervogel vzw wordt een afzonderlijke bezoekersruimte ingericht. Daarnaast blijven de raamcontacten, babbelbox, terrasgesprekken, skypge en whatsapp gesprekken ... mogelijk in elk woonzorgcentrum.

Dank je wel!

Alle medewerkers van Zilvervogel vzw zetten zich elke dag meer dan 100% in voor alle bewoners in deze COVID-19 tijden. Geïnspireerd door mei - plastiekvrij gaf de Raad van Bestuur aan elke medewerker een hervulbare drinkfles als blijk voor hun waardering. DANK JE WEL!

Resultaten COVID-19 testen

In de eerste helft van mei werden diverse testen uitgevoerd in opdracht van de overheidsinstanties in de drie woonzorgcentra van Zilvervogel. Ontdek hier de resultaten.

Nadine Bourgois, nieuwe directeur van Zilvervogel Woumen

Sinds 30 maart 2020 is Nadine Bourgois aan de slag als nieuwe directeur in wzc Zilvervogel Woumen.

Maatregelen ikv coronavirus

Vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid ontvingen alle woonzorgcentra strengere richtlijnen ikv Coronavirus. Ontdek ze hier!

Improvisatietheaterhuis Inspinazie

Op donderdag 6 en donderdag 13 februari werden de medewerkers van Zilvervogel Woumen, Rekkem en Reninge ondergedompeld in de interactieve theaterbeleving van 'Improvisatietheaterhuis Inspinazie'.

Nieuwe beroepskledij in Zilvervogel Woumen!

Benieuwd naar onze nieuwe outfits?

Samen werken we aan onze troeven!

Bewoners, medewerkers, familie, vrijwilligers ... samen bekijken we onze werking en slaan de handen in elkaar om verbeteracties op te zetten. Samen voor nog meer kwaliteit!

Samen steunen we tijdens De Warmste Week ouderen in hun strijd tegen dementie

Velen van ons worden ooit met dementie geconfronteerd, bij zichzelf of bij mensen in hun omgeving. Mensen in een ver gevorderd stadium van dementie kunnen vaak niet meer vertellen, maar doen dit via andere zintuigen. Wij willen de zintuigen die bij hen nog op scherp staan prikkelen en daarvoor roepen wij ook dit jaar jullie steun op.

Oktober is bewegingsmaand bij Zilvervogel

In oktober worden bewoners en medewerkers in de drie vestigingen van Zilvervogel vzw uitgedaagd om te bewegen. Zumba volgen, aanduiden van een stappentellerkampioen, uitdagende bewegingsparcours in de woonzorgcentra, ... .

ESF: een warm onthaal voor nieuwe medewerkers

Vanuit ESF (Europees Sociaal Fonds) werden we met Zilvervogel geselecteerd voor het ontwerpen van een onthaal- en inwerktraject bij nieuwe zorg- en verpleegkundigen van februari 2019 tot oktober 2020.

Multidisciplinair werken in Zilvervogel Reninge: naar een innovatieve arbeidsorganisatie

Sinds april 2019 wordt in Zilvervogel Reninge gewerkt met multidisciplinaire teams. Medewerkers met verschillende specialiteiten (verpleegkundigen, zorgkundigen, medewerkers hoteldiensten, animatoren en ergotherapeuten) vormen een team geleid door een teamcoach.

Samen onder één vlag! Met trots stellen wij u Zilvervogel voor.

Hof ten Ijzer te Reninge, OLV Middelares te Rekkem en De OpenLink te Woumen, vroeger samen vzw CZD Sint- Vincentius, is reeds jaren een groep van West-Vlaamse woonzorgcentra met centrum voor kortverblijf, erkende assistentiewoningen en centrum voor dagverzorging.