Nieuws

Feestelijke opening in Zilvervogel Reninge op zaterdag 22 april 2023

Hartelijk welkom op de feestelijke opening in Zilvervogel Reninge op zaterdag 22 april tussen 14u en 17u.

Week van de vrijwilliger van 25/2 tem 5/3/2023

Een welgemeende dankjewel aan onze teams van vrijwilligers!

Maak jij binnenkort deel uit van team Zilvervogel?

In Zilvervogel Woumen en Reninge zijn er diverse vacatures: verpleegkundige, zorgkundige, chef-kok,... Neem een kijkje op onze vacature pagina.

Welkom in de nieuwbouw Zilvervogel Rekkem!

Op 6 december 2022 werd de fase 1 van de nieuwbouw Zilvervogel Rekkem in gebruik genomen. Benieuwd naar enkele beelden van de verhuis?

Ik ben fier!

'Levenslessen in een luchtig jasje', deze werden ons bijgebracht door communicatiecoach Frederik Imbo.

Bijzonder aanbod Zilvervogel Woumen

Proeven van wonen en leven in de assistentiewoningen Zilvervogel Woumen? Het kan in de nieuw en volledig uitgeruste assistentiewoning.

Rookvrije zone

Als onderdeel van het rookbeleid dat we met Zilvervogel vzw uitrollen, installeren we in Zilvervogel Woumen alvast een rookvrije zone.

ESF: Samen werken aan woonzorg in dialoog

Vanuit ESF (Europees Sociaal Fonds) werd Zilvervogel vzw geselecteerd voor het organiseren van opleidingen die 'Woonzorg in Dialoog' versterken.

Dag van de medewerker

21 juni = dag van de medewerker in Zilvervogel. Natuurlijk verdient dit een attentie!

Een echte Zilvervogel

Eind vorig jaar maakten onze bewoners en medewerkers voor het eerst kennis met de 12 principes van een echte Zilvervogel. In 2022 gaan we hier verder mee aan de slag. Maandelijks komt een ander principe aan bod wat ons onderscheidt als echte Zilvervogel Rekkem.

Zilvervogel zet in op zorgzame buurten!

Zilvervogel heeft een nauwe band met de buurt. De komende jaren zet Zilvervogel Reninge en Zilvervogel Woumen hier versterkt op in via goedgekeurd projecten Zorgzame Buurten van minister Beke.

Fijn vertoeven in de vernieuwde woonvorm

De bewoners van De Landgraaf en Het Blommenbos (Zilvervogel Reninge) zijn verhuisd naar hun nieuwe stek.

De 12 daagse van een echte Zilvervogel

Tussen 6 en 17 december ging de 12 daagse van een echte Zilvervogel door in Zilvervogel Rekkem. Via tal van opdrachten slaagden onze bewoners en medewerkers erin om alle principes te ontrafelen en zo een echte Zilvervogel te worden.

Campusdirecteur Zilvervogel Woumen

Vanaf 1 juni 2021 wordt Delphine Bouwet campusdirecteur bij Zilvervogel Woumen.

Maak kennis met Mia Decaestecker, voorzitter Zilvervogel

In West-Vlaanderen werkt beantwoordt Mia Decaestecker, voorzitter Zilvervogel vzw een aantal vragen. Benieuwd? Klik door voor het artikel.

Algemeen directeur vzw Zilvervogel

Silvie Vanhoutteghem is voortaan algemeen directeur Zilvervogel.

Bewoners en medewerkers vertalen de visie van Zilvervogel Rekkem in de praktijk

De bewoners en medewerkers in de Myrthe bepalen samen hoe ze de visie van Zilvervogel omzetten in de praktijk. Met steun van de Koning Boudewijnstichting wordt het tubbe model toegepast.

Wij hebben je 'HART' nodig!

Heb je een passie voor de zorg en werk je graag in een warme, familiale omgeving? Dan hebben deze tien woonzorgcentra in de Westhoek je ‘hart’ nodig. Nu meer dan ooit.

Ons Hart klopt voor U

Ons Hart klopt voor u, elke dag! Ontdek meer over de engagementen die wij onderschrijven. Een initiatief in samenwerking met Zorgnet-Icuro.

Medewerker in de kijker

Op de facebookpagina van Zilvervogel Woumen en Zilvervogel Reninge wordt regelmatig een medewerker in de kijker geplaatst. Neem een kijkje!

Assistentiewoningen te huur in Woumen!

Wil je zorgeloos wonen in Woumen? Zilvervogel Woumen biedt assistentiewoningen aan centraal gelegen in Woumen. U woont zelfstandig met de mogelijkheid om 24u/24 en 7d/7 assistentie in te schakelen.

Nieuwe beroepskledij in Zilvervogel Woumen!

Benieuwd naar onze nieuwe outfits?

Samen werken we aan onze troeven!

Bewoners, medewerkers, familie, vrijwilligers ... samen bekijken we onze werking en slaan de handen in elkaar om verbeteracties op te zetten. Samen voor nog meer kwaliteit!

Multidisciplinair werken in Zilvervogel Reninge: naar een innovatieve arbeidsorganisatie

Sinds april 2019 wordt in Zilvervogel Reninge gewerkt met multidisciplinaire teams. Medewerkers met verschillende specialiteiten (verpleegkundigen, zorgkundigen, medewerkers hoteldiensten, animatoren en ergotherapeuten) vormen een team geleid door een teamcoach.

Samen onder één vlag! Met trots stellen wij u Zilvervogel voor.

Hof ten Ijzer te Reninge, OLV Middelares te Rekkem en De OpenLink te Woumen, vroeger samen vzw CZD Sint- Vincentius, is reeds jaren een groep van West-Vlaamse woonzorgcentra met centrum voor kortverblijf, erkende assistentiewoningen en centrum voor dagverzorging.