Nieuws

Nieuw aanbod Zilvervogel Woumen

Proeven van wonen en leven in de assistentiewoningen Zilvervogel Woumen? Het kan in de nieuw en volledig uitgeruste assistentiewoning voor tijdelijk verblijf.

Heb je het boekenruilkastje al gezien?

Sinds kort kan je het boekenruilkastje van Reninge vinden in de Lostraat

Maak jij binnenkort deel uit van team Zilvervogel?

Zilvervogel is op zoek naar diverse profielen: buurtzorgmedewerker, zorgkundigen, verpleegkundigen, strategisch HR medewerker, ... Neem een kijkje op onze vacature pagina.

Campusdirecteur Zilvervogel Woumen

Vanaf 1 juni 2021 wordt Delphine Bouwet campusdirecteur bij Zilvervogel Woumen.

ESF: Samen werken aan Woonzorg in Dialoog

Vanuit ESF (Europees Sociaal Fonds) werd Zilvervogel vzw geselecteerd voor het organiseren van opleidingen om "Woonzorg in Dialoog" te gaan versterken. Het project loopt van mei 2021 tot en met juli 2022.

Maak kennis met Mia Decaestecker, voorzitter Zilvervogel

In West-Vlaanderen werkt beantwoordt Mia Decaestecker, voorzitter Zilvervogel vzw een aantal vragen. Benieuwd? Klik door voor het artikel.

Algemeen directeur vzw Zilvervogel

Silvie Vanhoutteghem is voortaan algemeen directeur Zilvervogel.

Bewoners en medewerkers vertalen de visie van Zilvervogel Rekkem in de praktijk

De bewoners en medewerkers in de Myrthe bepalen samen hoe ze de visie van Zilvervogel omzetten in de praktijk. Met steun van de Koning Boudewijnstichting wordt het tubbe model toegepast.

Wij hebben je 'HART' nodig!

Heb je een passie voor de zorg en werk je graag in een warme, familiale omgeving? Dan hebben deze tien woonzorgcentra in de Westhoek je ‘hart’ nodig. Nu meer dan ooit.

Ons Hart klopt voor U

Ons Hart klopt voor u, elke dag! Ontdek meer over de engagementen die wij onderschrijven. Een initiatief in samenwerking met Zorgnet-Icuro.

Medewerker in de kijker

Op de facebookpagina van Zilvervogel Woumen en Zilvervogel Reninge wordt regelmatig een medewerker in de kijker geplaatst. Neem een kijkje!

Jerusalema dance challenge

Onze binnentuin werd even omgedoopt tot dansvloer en ook wij waagden ons aan de Jerusalema dance challenge!!

Bezoekregeling in Zilvervogel

Door de huidige situatie mbt Covid gelden in de drie woonzorgcenta van Zilvervogel vzw aangepaste bezoekregelingen.

Financiële steun voor kosten COVID

Zilvervogel kan rekenen op een financieel duwtje in de rug voor de gemaakte kosten verbonden aan de COVID-maatregelen.

Assistentiewoningen te huur in Woumen!

Wil je zorgeloos wonen in Woumen? Zilvervogel Woumen biedt assistentiewoningen aan centraal gelegen in Woumen. U woont zelfstandig met de mogelijkheid om 24u/24 en 7d/7 assistentie in te schakelen.

Op zoek naar nieuwe collega's

In Zilvervogel Reninge en Zilvervogel Woumen zijn we op zoek naar enkele enthousiaste collega's verpleegkundigen/zorgkundigen en jobstudenten. Heb jij een warm hart voor ouderen? Ben je nog op zoek naar een fijne job of ken je iemand die op zoek is? Ontdek alle info.

Dank je wel!

Alle medewerkers van Zilvervogel vzw zetten zich elke dag meer dan 100% in voor alle bewoners in deze COVID-19 tijden. Geïnspireerd door mei - plastiekvrij gaf de Raad van Bestuur aan elke medewerker een hervulbare drinkfles als blijk voor hun waardering. DANK JE WEL!

Improvisatietheaterhuis Inspinazie

Op donderdag 6 en donderdag 13 februari werden de medewerkers van Zilvervogel Woumen, Rekkem en Reninge ondergedompeld in de interactieve theaterbeleving van 'Improvisatietheaterhuis Inspinazie'.

Nieuwe beroepskledij in Zilvervogel Woumen!

Benieuwd naar onze nieuwe outfits?

Samen werken we aan onze troeven!

Bewoners, medewerkers, familie, vrijwilligers ... samen bekijken we onze werking en slaan de handen in elkaar om verbeteracties op te zetten. Samen voor nog meer kwaliteit!

Samen steunen we tijdens De Warmste Week ouderen in hun strijd tegen dementie

Velen van ons worden ooit met dementie geconfronteerd, bij zichzelf of bij mensen in hun omgeving. Mensen in een ver gevorderd stadium van dementie kunnen vaak niet meer vertellen, maar doen dit via andere zintuigen. Wij willen de zintuigen die bij hen nog op scherp staan prikkelen en daarvoor roepen wij ook dit jaar jullie steun op.

ESF: een warm onthaal voor nieuwe medewerkers

Vanuit ESF (Europees Sociaal Fonds) werden we met Zilvervogel geselecteerd voor het ontwerpen van een onthaal- en inwerktraject bij nieuwe zorg- en verpleegkundigen van februari 2019 tot oktober 2020.

Multidisciplinair werken in Zilvervogel Reninge: naar een innovatieve arbeidsorganisatie

Sinds april 2019 wordt in Zilvervogel Reninge gewerkt met multidisciplinaire teams. Medewerkers met verschillende specialiteiten (verpleegkundigen, zorgkundigen, medewerkers hoteldiensten, animatoren en ergotherapeuten) vormen een team geleid door een teamcoach.

Samen onder één vlag! Met trots stellen wij u Zilvervogel voor.

Hof ten Ijzer te Reninge, OLV Middelares te Rekkem en De OpenLink te Woumen, vroeger samen vzw CZD Sint- Vincentius, is reeds jaren een groep van West-Vlaamse woonzorgcentra met centrum voor kortverblijf, erkende assistentiewoningen en centrum voor dagverzorging.