Welkom in de nieuwbouw Zilvervogel Rekkem!

Ingebruikname van fase 1 van nieuwbouw Zilvervogel Rekkem

Op dinsdag 6 december 2022 zijn ruim 50 bewoners verhuisd naar de eerste fase van de nieuwbouw Zilvervogel Rekkem en de bestaande opgefriste woonvorm thv P. Coulonstraat. De verhuis werd gerealiseerd dankzij de vele helpende handen van een groep vrijwilligers, familieleden van bewoners en medewerkers van Zilvervogel.


Het nieuwe gebouw biedt ruimte voor kamers met een eigen badkamer (toilet en douche) en lichtrijke livings met elk een kitchenette. Naast de nieuwe hoofdingang ligt een aangename zitruimte (lounge). Op de bovenste verdieping kunnen bewoners en bezoekers genieten van een maaltijd in het restaurant met uitzicht over Rekkem en omgeving.
Het woonzorgcentrum en centrum voor kortverblijf situeert zich nu hoofdzakelijk thv P.Coulonstraat. De bewoners in de zorgmodule (thv K. Vinckestraat) blijven daar wonen tot einde van de bouwwerken in 2025. Ook een gedeelte van de oudbouw blijft verder functioneren en is verbonden via een hellend vlak met het nieuwe gebouw. In dit resterend gedeelte krijgen bewoners de mogelijkheid om samen te wonen als koppel in een van de koppelkamers. De nieuwe fase in het bouwtraject bestaat uit afbraak van een van de oude vleugels en het realiseren van een nieuwe vleugel met hoofdzakelijk kamers en de keuken.
 

“Deze eerste fase van de nieuwbouw biedt bijkomende mogelijkheden om ontmoeting in kleinere (bijkomende leefruimtes) en grotere groepen (in de lounge en in het restaurant) te organiseren. Elke kamer is voorzien van de nodige comfort zodat bewoners met of zonder ondersteuning zich kunnen jeunen. De komende weken staan ook de levering van nieuw en passend meubilair gepland. Samen met iedereen die woont en werkt in het huis zal de komende weken het gebouw evolueren tot een warme huis.”

Wie een bezoekje brengt aan het woonzorgcentrum is vanaf woensdag 7 december 2022 welkom via de hoofdingang gelegen in de P. Coulonstraat. De toegangsweg kan nog niet gebruikt worden door wagens.