Samen steunen we tijdens De Warmste Week ouderen in hun strijd tegen dementie

Vergeten mag niet vergeten worden

Velen van ons worden ooit met dementie geconfronteerd, bij zichzelf of bij mensen in hun omgeving. Mensen in een ver gevorderd stadium van dementie kunnen vaak niet meer vertellen, maar doen dit via andere zintuigen. Wij willen de zintuigen die bij hen nog op scherp staan prikkelen en daarvoor roepen wij ook dit jaar jullie steun op. 

Wij maken je warm voor ons project

Vertoeven in de natuur prikkelt de zintuigen van dementerende ouderen. Wij willen de wandelingen rondom het woonzorgcentrum aangenamer en veiliger maken voor onze bewoners, hun familie, vrijwilligers en medewerkers. Daarom doen wij een warme oproep ons te steunen in het aanleggen van een rolstoelvriendelijk wandelpad die het woonzorgcentrum verbindt met de speelzone van de aanpalende basisschool. Bewoners genieten er namelijk enorm van om hun (achter)kleinkinderen te zien spelen op de speelzone van de school.

Jouw steun kan het verschil maken

Dankzij jullie massale steun vorig jaar tijdens De Warmste Week kon Zilvervogel Woumen een belevingstelevisie aankopen voor dementerende ouderen. Zij hebben hier samen met hun familie al heel wat plezier aan beleefd. Ook dit jaar doen we beroep op jullie steun om ons project mogelijk te maken door een aantal toffe acties te organiseren.

1.    Woumen Kerstdorp zaterdag 14 december vanaf 13u

We organiseren onze derde editie van de kerstmarkt op het centraal plein van ons woonzorgcentrum te Woumen. Kom gezellig kuieren tussen onze mooi versierde kraampjes, geniet van heerlijke lekkernijen, een streepje muziek en leuke kerstkoopjes.

2.    Kersttrial Woumen zaterdag 14 december

Op dezelfde dag als de kerstmarkt organiseren we de tweede editie van de Kersttrial doorheen Woumen. Loop mee met ons en met de kinderen van de basisschool. Je kan kiezen tussen 3, 7 en 11 km. We starten steeds aan woonzorgcentrum Zilvervogel Woumen.

Het programma: 
•    14u00: 11 km lopen
•    14u10: 7 km lopen
•    14u20: 3 km lopen
•    14u30: 3 à 7 km wandelen


Inschrijven kan t.e.m. 7 december 2019 via loopkalender.be of via e-mail kersttrial.woumen@gmail.com en kost € 8 in voorverkoop en € 10 aan de deur. Koop je jouw ticket in voorverkoop krijg je er een goodiebag bij.

3.    Wandeltocht naar het podium van De Warmste Week in Kortrijk vrijdag 20 december

Op vrijdag 20 december vertrekken we richting Kortrijk. Een gesponsorde wandeltocht van 101 km lang met als finishline het podium van de Warmste Week. Haal die stevige stapschoenen maar boven, want stap voor stap maken we het project voor onze ouderen werkelijkheid.

Kom zaterdag 14 december naar Woumen Kerstdorp, want vergeten mag niet vergeten worden.

Deze organisaties & verenigingen dragen hun steentje bij

Hoger op Woumen, KVLV, De vriesganzen, Bewonersplatform, Okra, Chiro Woumen, WKG, Gezinsbond, Oudercomité, De basisschool, Samana, Het parochiaal zangkoor: Sint-Andreaskoor, kwb en woonzorgcentrum Zilvervogel Woumen.
 

Wil jij steunen? Neem samen met ons en onze bewoners deel aan onze actie(s) en steun mensen in hun strijd tegen dementie. Een project dat mogelijk gemaakt wordt dankzij De Warmste Week van Studio Brussel.